ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ВЪДВОРЯВАНЕ НА АРХИМ. СИМОН ЗА ИГУМЕН НА БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР

22 юни 2014 14:25, Бачковска света обител
Митрополит Наум благославя Божия народ

Днес, 22.06.2014 г., в Бачковския манастир бе отслужена св. Литургия от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум в съслужение с пребиваващите в манастира епископи – Месемврийски Яков и Главиницки Йоан, и манастирското братство. Богослужбата бе огласена от песнопенията на хор „Роман Сладкопевец.

След св. Литургия в изпълнение на решението на Св. Синод на БПЦ главният му секретар, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, въведе в игуменство досегашния и.д. игумен архимандрит Симон, дългогодишен брат на Бачковския манастир.

В словото си митрополит Наум пожела на архимандрит Симон достойно и успешно служение като игумен на една от най-старите и значими обители на българска земя - Бачковския манастир.

В отговор игуменът архим. Симон благодари на митрополит Наум, а чрез него на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Св. Синод на БПЦ, за оказаното високо доверие и увери, че ще положи всички свои сили за по-нататъшното духовно възрастване на манастирското братство, за укрепването и утвърждаването на обителта като средище на православната ни Църква и градина на небесната ни Покровителка и Майка Христова – Пресвета Богородица, като гостоприемен дом на светата й чудотворна икона „Бачковска”, с която манастирът е бил удостоен.

След богослужбата игуменът архим. Симон отговори на въпросите на присъстващите журналисти и покани на обяд гостите, уважили тържествения ден.

 

 

Снимки

Великият вход"Со страхом Божиим, верою и любовию приступите..."Пред чудотворната икона на Божията МайкаХор "Роман Сладкопевец"Архим. Павел и дякон МихаилПричастие за младенецаВръчване на игуменския жезълСлово на митрополит НаумСлово на игумена архим. СимонПред медиитеНа кафе в игуменарницатаПоздравление от игумена на Шипченския м-р архим. ЯнуарийТържествен обед
« предишна новинаследваща новина »