ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ на ПЛОВДИВСКАТА ДУХОВНА АКАДЕМИЯ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" за началото на учебната година

28 август 2014 18:06, Българска Патриаршия
ПДА "Св. св. Кирил и Методий"

ПРАВОСЛАВНА ДУХОВНА АКАДЕМИЯ „Св. св. Кирил и Методий”

Гр. Пловдив 4000 бул. „Шести септември“ № 181

Тел./факс: 032/ 664 354

info@duhovna-akademia.org / www.duhovna-akademia.org

28.08.2014 г.

Откриване на учебната година в Православна духовна академия

„Св. св. Кирил и Методий” – Пловдив

 

На 1 септември 2014 г. в Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” - Пловдив се открива новата учебна година за първия випуск студенти.

От 8,00 ч. ще бъде отслужен празничен молебен и водосвет в храма на Академията.

От 8,30 ч. започват учебните занятия на студентите задочно обучение. Програмата стартира с предмета „Въведение в богословието”, който ще бъде воден от духовния наставник на висшето училище Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай .

Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” стартира с общо 73 студенти, от които 15 са жени. За задочна форма на обучение са се записали 55 човека, 18 - за редовна. Курсът на обучение в Духовната академия е четиригодишен (осем семестъра), като успешно завършилите студенти получават диплома за висше богословско образование.

В учебния план основният акцент се поставя върху богослужебната подготовка на студентите (участие в богослужението с четене, пеене и проповед), върху библейската и патристична култура, върху изучаването на класическите езици с оглед свободното ползване на първоизворите и върху догматическото и нравственото богословие.

Учебните занятия ще бъдат водени в специално пригодена аула в сградата на Академията. Студентите могат да се възползват от възможността да живеят в пансиона, с който разполага висшето учебно заведение.

Учебната година за студентите редовно обучение ще започне на 1 октомври 2014 г.

~~~

За Академията

Православната духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” е висше богословско училище под ръководството на Св. Синод на Българската православна църква-Българска Патриаршия. Тя е продължител на традицията на Духовната академия от 1950-1991 г.

Академията подготвя свещенослужители, църковнослужители, учители за българските духовни училища и др. Завършилите Академията могат да се реализират в областта на християнската просвета, духовната култура и църковната администрация.

www.duhovna-akademia.org

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »