ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас

11 януари 2018 17:48, Българска Патриаршия
Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас

Желязната църква "Св. Стефан" бе определена като символ на доброто съжителство и разбирателство между България и Турция на състоялата се среща в сградата на Софийска митрополия днес.

Негово Светейшество се срещна с Посланика на Р Турция у нас Н. Пр. д-р Хасан Улусой. Патриарх Неофит сподели на г-н Посланика повече за визитата си в Истанбул и обновлението на българския храм в истанбулския квартал Фенер, както и за срещата с президента на Турция Реджеп Таип Ердоган. Негово Светейшество подчерта, че обновеният храм ще служи и занапред за добросъседските отношения между България и Турция. По думите на Н. Пр. д-р Хасан Улусой турската държава е поела отговорност за поддръжката и финансовата подкрепа на всички исторически храмове в Истанбул, не само на Православната църква, но и на римокатолическата, както и на протестантските и еврейската общности в многомилионния град. Българският патриарх пожела успешен мандат на г-н Посланика, който заяви пред Негово Светейшество, че ще посвети усилията си за запазване на отлични добросъседски взаимоотношения между Турция и България.

Визитата завърши с взаимни пожелания за успех в предстоящите начинания през новата 2018 г., както и още добри поводи за срещи.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

Снимки

Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас
« предишна новинаследваща новина »