ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 2 за 2018 г. на "Църковен вестник"

30 януари 2018 16:55, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 2 за 2018 г. на "Църковен вестник"

След празничния и мирен дванадесетодневен богоявленски период, освещаващ всичко вътрешно и външно на земята, което е податливо на светотроичното благо действие, в живота на БПЦ-Българска патриаршия се случиха няколко значими събития, които намират отражение в страниците на новия брой на нейния официоз.

Това са, от богослужебна страна, тържественото отбелязване ИМЕННИЯ ДЕН на Негово Светейшество патриарх Неофит (стр. 1,8), а от административно-институционална, няколко решаващи документа: ОБРЪЩЕНИЕ и СТАНОВИЩЕ на Св. Синод по повод Истанбулската конвенция (стр. 2-3), както и СЪОБЩЕНИЕ на Софийска св. митрополия относно неканонични пострижения в нейната епархия (стр. 3).

ЕДИНСТВЕНО ТУК имате възможност да се запознаете с:

- постигнатото от Руската православна църква в областта на религиозното обучение на децата чрез интервюто със свещ. Иля КОКИН „ЗАПОЗНАВАНЕ НА СЪВРЕМЕННОТО ДЕТЕ С ЕВАНГЕЛИЕТО” , с когото разговаря църковният журналист Весела Игнатова (стр. 4-5); и

- съвременната пастирска мисъл, представена чрез беседата на протойерей Стивън ФРИЙМАН „ДЕЛОТО, ЧРЕЗ КОЕТО СЕ СПАСЯВАМЕ (ЗА БЛАГОДАРНОСТТА)”, превод от английски: Йоан Василев (стр. 6-7).

В памет на обичната ни колежка Анжела Петрова и отбелязване на шест месеца от нейното отминаване от този свят, представяме част от нейния превод по стареца Симеон Атонски „ЗА ИСТИНСКИТЕ И ЛЪЖОВНИТЕ ДУХОВНИЦИ” (стр. 5).

Oтговорен редактор на бр. 2/ 2018 г.: Анула Христова
Видеопредставяне: Александра Карамихалева
« предишна новинаследваща новина »