ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храм „Успение Богородично“ в град Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка „Одигитрия Байталска“

04 февруари 2018 07:29, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Храм „Успение Богородично“ в град Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка „Одигитрия Байталска“

На 3 февруари с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан чудотворната икона на Божията Майка „Одигитрия Байталска“ беше пренесена за поклонение в храм „Успение Богородично“ в град Търговище. Светинята беше съпроводена от ставрофорен иконом Димитър Стоев – протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия и духовници от Украинската православна църква.

Чудотворната икона беше посрещната в храма от ставрофорен иконом Славчо Проданов - Архиерейски наместник в град Търговище и духовници от Търговищка духовна околия, които отслужиха Молебен канон на Пресвета Богородица пред чудотворния ѝ образ.

Православните християни от град Търговище имаха духовната радост да се поклонят пред честния образ на Приснодевата и да попросят нейното застъпничество пред Бога. Нека по молитвите на Пресвета Богородица Бог да помага на всички нас и да ни подкрепя в нашите телесни и духовни немощи.

Снимки: прот. Бисер Христов
Текст: Йордан Костов

Снимки

Храм „Успение Богородично“ в град Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка „Одигитрия Байталска“Храм „Успение Богородично“ в град Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка „Одигитрия Байталска“Храм „Успение Богородично“ в град Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка „Одигитрия Байталска“Храм „Успение Богородично“ в град Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка „Одигитрия Байталска“Храм „Успение Богородично“ в град Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка „Одигитрия Байталска“
« предишна новинаследваща новина »