ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Чудотворната икона „Одигитрия Байталска“ беше пренесена за поклонение в храм „Св. вмчк Димитър“ в град Генерал Тошево

04 февруари 2018 13:46, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Чудотворната икона „Одигитрия Байталска“ беше пренесена за поклонение в храм „Св. вмчк Димитър“ в град Генерал Тошево

На 4 февруари (неделя на Блудния син) Байталската чудотворна икона на Божията Майка беше пренесена за поклонение в храм „Св. вмчк Димитър“ в град Генерал Тошево от ставрофорен иконом Димитър Стоев – протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия. В храма беше отслужен Молебен канон на Пресвета Богородица пред чудотворният ѝ образ.

Байталската икона на Божията Майка от Украйна беше тържествено посрещната в град Варна на 27 януари. Светинята беше пренесена за поклонение в пределите на нашата епархия с благословението на Негово Високопреосвещенство Балтския и Ананиевски архиепископ Алексий. С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан през изминалите дни хиляди християни от Варна, Шумен, Добрич, Велики Преслав, Търговище и други градове в епархията имаха възможност да се поклонят на чудотворния Богородичен образ.

Пресвета Богородица принася своята смирена молитва пред Божия Престол. Тя е застъпница пред Бога за всички човеци. В нейния земен живот можем да открием идеал за служение, смирение и духовна красота. Всеки, който застава с вяра и отправя сърдечна молитва към Божията Майка усеща нейната скорошна подкрепа, майчинската ѝ грижа и закрила.

Снимки: Живко Маринов
Текст: Йордан Костов

Снимки

Чудотворната икона „Одигитрия Байталска“ беше пренесена за поклонение в храм „Св. вмчк Димитър“ в град Генерал ТошевоЧудотворната икона „Одигитрия Байталска“ беше пренесена за поклонение в храм „Св. вмчк Димитър“ в град Генерал ТошевоЧудотворната икона „Одигитрия Байталска“ беше пренесена за поклонение в храм „Св. вмчк Димитър“ в град Генерал ТошевоЧудотворната икона „Одигитрия Байталска“ беше пренесена за поклонение в храм „Св. вмчк Димитър“ в град Генерал ТошевоЧудотворната икона „Одигитрия Байталска“ беше пренесена за поклонение в храм „Св. вмчк Димитър“ в град Генерал ТошевоЧудотворната икона „Одигитрия Байталска“ беше пренесена за поклонение в храм „Св. вмчк Димитър“ в град Генерал Тошево
« предишна новинаследваща новина »