ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС до Видински митр. Даниил от Областния управител на Област Монтана

10 февруари 2018 13:40, Видинска митрополия
Областният управител на обл. Монтана Р.Белчев

ДО НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО ВИДИНСКИ МИТРОПОЛИТ ДАНИИЛ

 

Ваше Високопреосвещенство,

Приемете моите сърдечни благопожелания за крепко здраве, духовна бодрост и многолетно служение в полза на Църквата и отечеството!

На Вас, като Митрополит на Видинската епархия, се полага да се грижите за нейното достойно място в християнското семейство на Православната ни църква. Вие сте призван да покажете важната роля на Църквата и с достойнство да се трудите за нейното непреходно място в Нова България. По този начин Видинската епархия ще бъде славна сред другите епархии, като неизменно пази православната вяра, изразена в догмите и каноните на нашата света Църква.

Във Ваше лице виждам истински духовен водач, който с достойнство и мъдрост ще работи за утвърждаване на взаимното уважение и единението на българските граждани, защото в днешно време повече от всякога се нуждаем от солидарност и толерантност, основани на християнските ценности!

Убеден съм, Ваше Високопреосвещенство, че с Божията помощ ще вложите усилията си за укрепването на Българската православна църква и за добруването на духовните й чеда!

Уверявам Ви, че няма да изпитате затруднение, тъй като ще надграждате върху здравите основи, положени от обичания ни духовен архипастир – блаженопочиналия Видински митрополит Дометиан.

На многая и благая лета, Високопреосвещений владико!

10.02.2018 г.

С дълбоко уважение,

РОСЕН БЕЛЧЕВ

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА

Снимки: Десислава Панайотова

Снимки

Архиерейски посох за Видински митр.ДаниилВидинският митр. Даниил бе посрещнат в МонтанаРодопска и северняшка песни за "Добре дошъл!"Посрещане на Видински митр. Даниил в гр. МонтанаДецата на Монтана посрещат своя митрополитДецата на Монтана посрещат своя митрополитПосрещане на Видински митр. Даниил в гр. МонтанаВидинският митрополит Даниил бе посрещнат в МонтанаПосрещане на Видински митр. Даниил в гр. МонтанаПосрещане на Видински митр. Даниил в гр. Монтана

Файлове

« предишна новинаследваща новина »