ЛЕСТВИЦА

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

ВЪЗНЕСЕНА ОТ ГРОБА НА НЕБЕТО

Св. Григорий Палама
Да се научим на мълчание

Да се научим на мълчание

Игумен Нектарий (Морозов)
Да станеш Йоанов

Да станеш Йоанов

Пенка Христова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПРИВЕТСТВЕНО СЛОВО към Видинския митрополит Даниил от Видинския епархийски съвет

10 февруари 2018 18:40, Видинска митрополия
ПРИВЕТСТВЕНО СЛОВО към Видинския митрополит Даниил от Видинския епархийски съвет

СЛОВО - ОБРЪЩЕНИЕ ОТ ВИДИНСКИЯ ЕПАРХИЙСКИ СЪВЕТ

 

ВАШЕ ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО,

Дълги години Божията духовна нива на Видинската епархийска църква бе сята и обгрижвана с Божието слово, като с благодатно семе, от нашия обичан архипастир - Видински митрополит Дометиан. По Божия закон земният живот има своето начало, има и своя край. Но в Църквата, с края настъпва ново начало! За потрудилия се - утеха и спасение в Небесната Църква, за желаещия да се спаси - труд, вярност и служение.

Ето, че днес след всички човешки скърби и изпитания преживяни дотук, Бог ни възрадва със своя избраник - нов апостол на Божия виноград във Ваше лице, владико светий Данииле! Търпението Бог възнагради! Надеждата ни в Божията милост никога не престана, не престана нашият труд и сеитба на Божието слово, с надежда повече семена да паднат на добра почва и да дадат плод стократен.

Съгласно Устава на Българската православна църква приехме с отворени сърца многоуважавания от нас Врачански митрополит Григорий, който имаше задача да реши неотложни въпроси и да проведе избор за нов Видински митрополит. И неговото служение тук с нас не бе леко. С жал и мъка понесохме клевети и обиди от наши братя и сестри, на които отговорихме с любов и мълчание.

С Божията помощ, в съгласие с всички правила и канонически постановления на 4 февруари 2018 г. Вие, Ваше Високопреосвещенство, бяхте избран и утвърден за канонически Видински митрополит.

Ние, епархийските съветници и епархийските избиратели, така както сме Ви гласували доверие досега, с Вашето благословение и под архипастирските Ви грижи и ръководство, и занапред сме готови да Ви бъдем крепка опора и добри лозари, та заедно да даваме своите духовни плодове о време. Нека има преуспяване на Божието спасително дело, мир, единомислие и благодатно служение в епархията ни.

Добре сте дошъл във Видинска епархия и на многая лета, владико светий!

Снимки:

Снимки

ПРИВЕТСТВЕНО СЛОВО към Видинския митрополит Даниил от Видинския епархийски съвет
« предишна новинаследваща новина »