ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия и ръкоположение в гр. Дупница за Томина неделя

15 април 2018 12:47, Софийска митрополия
Архиерейска св. Литургия в Дупница

На 15 април – Томина неделя (Антипасха), с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит в храм „Св. Георги“ в гр. Дупница св. Литургия бе възглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. В съслужение с него бяха ставрофорен иконом Ангел Ангелов, иконом Георги Паликарски – архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия и предстоятел на храма-домакин, свещенослужители от София и от околията.

По време на светата Литургия свещеническо ръкоположение беше извършено над дякон Георги Георгиев Гелов. Новият свещеник е завършил паралелния курс на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ през 2015 г., а в момента е студент 3-ти курс в бакалавърската програма на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. За дякон беше ръкоположен предния ден в София, отново от епископ Поликарп.

В края на св. Литургия към вярващите в храма с пастирско слово се обърна Белоградчишки епископ Поликарп. Той говори за празника и вярата на св. апостол Тома, като поздрави всички съслужили с него свещеници и дякони, а на новия йерей пожела достойно служение.

 

Още снимки може да видите в сайта на Софийска епархия: https://mitropolia-sofia.org/index.php/novini/novini-ot-mitropoliyata/2218-20180415

Текст и снимки: Ангел Младенов

 

 

Снимки

Аерхиерейска св. Литургия с Белоградчишки епископ ПоликарпБелоградчишки епископ ПоликарпАерхиерейска св. Литургия с Белоградчишки епископ ПоликарпАрхиерейска св. Литургия в ДупницаСвещеническо ръкоположение на Георги ГеловСвещеническо ръкоположение на Георги ГеловЕпископ Поликарп с новия свещеник Георги ГеловАрхиерейска св. Литургия в Дупница
« предишна новинаследваща новина »