ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

СВ. СИНОД ОТКРИ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА СИ КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА" - 2018

07 юни 2018 14:16, д-р Десислава Панайотова
СВ. СИНОД ОТКРИ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА СИ КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА" - 2018

По случай Деня на детето Св. Синод на БПЦ-БП на 6 юни 2018 г. откри второто издание на своята благотворителна кампания "Деца рисуват за деца".

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит в лобито на хотел "Маринела" (гр. София) Високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил, ръководител на синодалния Културно-просветен отдел, приветства съорганизаторите на милосърдната инициатива - вестник „24 часа”, хотел „Маринела” и Сдружение „Маринела”, Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, както и всички официални гости, родители, деца-лауреати на Великденския синодален конкурс и граждани, които съпричастно и щедро се включиха в кампанията. Митрополит Гавриил подчерта, че Св. Синод продължава да поощрява детското творчество и добротворство, за да намерят те своята най-добра изява в любовта и грижата за ближните, носейки светлина, радост и надежда на най-страдащите, но и на лекарите, които също имат нужда от вяра и сила в тяхната трудна дейност. Той изрази надежда, че благородните чувства на нашето общество ще се проявят и тази година!

Г-н Деян Дянков, управител на хотел „Маринела”, каза, че няма нищо по-чисто от детското сърце и затова хотелът чрез своето домакинство с готовност подкрепя и винаги ще подкрепя детското творчество, насочено с благостта си към онкоболните деца в България.

Г-н Красимир Велчев - зам.-председател на ПГрупа на „ГЕРБ” и председател на ПКомисия по вероизповеданията и правата на човека в 44-то Народно събрание – отново присъства и подкрепи църковната инициатива, като заяви, че най-красивата и възпитателна проява на добротата са детската любов и творчество, посветени на болните връстници и техните семейства.

Г-н Емил Велинов, директор на Дирекция „Вероизповедания” при МС, прочете поздравителен адрес от министър-председателя на Р България г-н Бойко Борисов, който подкрепи кампанията на Църквата и закупи детската икона-лауреат „Възкресение Христово”, която ще постави в своя кабинет.

От името на г-жа Венелина Гочева, издател на вестник „24 часа”, г-н Борислав Зюмбюлев, неговият главен редактор, подчерта: „Ние пак сме тук и отново подкрепяме благотворителната инициатива „Деца рисуват за деца”!

Г-жа Ивайла Георгиева, клиничен психолог и представител на проф. д-р Добрин Константинов, началник на Клиниката по детска клинична хематология и онкология към ИСУЛ, която е реципиент на даренията от кампанията, в приповдигнат дух отбеляза: „Ваше Високопросвещенство, уважаеми представители на държавната власт, уважаеми представители на българските медии, дами и господа, от името на екипа на Клиника по детска клинична хематология и онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“- ЕАД и лично от мое име искам да изкажа благодарност и да ви приветствам с откриването на изложбата във връзка с благотворителната кампания „Деца рисуват за деца“ 2018, чрез която се набират средства, предназначени за един изключително раним контингент - деца с онкохематологични заболявания. Със събраните досега средства от инициативата бяха закупени изключително необходими апарати за венозни вливания, за постоянен мониторинг (проследяване) на пациентите и консумативи. Уверявам ви, че с вашата благородна подкрепа децата имат възможността да получат най-съвременното и прецизно лечение, което се прилага в болниците в Европа и света. С помощта на инициативите на Културно-просветния отдел на Светия Синод на Българската православна църква – Българска Патриаршия и нейните всеотдайни служители, нашите малки пациенти, техните родители и медицинския екип получават увереност, кураж, укрепва тяхната вяра в добрия изход от лечението, в оздравяването и силата на истинската светла вяра, смирение, преклонение и отдаденост. Благодаря на всички вас за участието, подкрепата и желанието да помогнем заедно на децата! Те са цветята на България, те трябва да бъдат здрави, защото опазването и грижата за здравето означава грижа за културата. Културата, означава цивилизация, а цивилизацията, означава свят на уважение и почит към християнските ценности, тяхното съхранение и опазване през вековете.”

Синдикатът на българските учители също изпрати свой представител в уверение на своята последователна подкрепа към усилията на Св. Синод за възраждане на възпитанието и образованието на подрастващите в православните християнски ценности, милосърдие и солидарност.

КПО при Св. Синод искрено благодари на всички настоящи и бъдещи дарители и на директора на Сдружение "Маринела" г-жа Ангелина Ангелова, която много активно съдейства за реализирането на изложбата в хотел „Маринела”.

Ловчанският митрополит Гавриил лично прие множеството поздравления за синодалната инициатива и обяви, че за събираните средства ще се изготвят периодични протоколи за пълна отчетност в края на второто издание на благотворителната кампания.

След официалната част бяха откупени редица детски творби, експонирани на благотворителната изложба във фоайетата на хотел "Маринела". Гостите споделяха благотворното въздействие, което подобни инициативи имат върху всеки един от нас и върху българското общество като цяло.

Включете се и Вие! Заповядайте на рецепцията в хотел „Маринела” и помогнете на болните български деца като оставите своето дарение в „Кутията на доброто”. На място можете да вземете избраната от Вас творба. В кампанията можете да дарите колкото желаете и можете. За откупуването на картина препоръчителният минимален праг е 50 лв. Кампанията приема и дарения по банков път. Да подкрепим детския живот с протегнатата си и щедра ръка!

“УниКредит Булбанк” - клон София Батенберг

Банков код / SWIFT / BIC: UNCRBGSF

Получател: Българска Патриаршия Св. Синод

IBAN: BG74 UNCR 7000 1521 4626 53

Основание за плащане: КАМПАНИЯ “ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Адрес: х-л "Маринела", бул. „Джеймс Баучер“ № 100, гр. София.

Транспорт: метролиния 2 ("Надежда-Лозенец"), метростанция "Джеймс Баучер".

Текст: Десислава Панайотова
Снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

СВ. СИНОД ОТКРИ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА СИ КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА" - 2018СВ. СИНОД ОТКРИ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА СИ КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА" - 2018СВ. СИНОД ОТКРИ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА СИ КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА" - 2018СВ. СИНОД ОТКРИ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА СИ КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА" - 2018СВ. СИНОД ОТКРИ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА СИ КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА" - 2018СВ. СИНОД ОТКРИ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА СИ КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА" - 2018СВ. СИНОД ОТКРИ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА СИ КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА" - 2018СВ. СИНОД ОТКРИ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА СИ КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА" - 2018СВ. СИНОД ОТКРИ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА СИ КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА" - 2018СВ. СИНОД ОТКРИ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА СИ КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА" - 2018СВ. СИНОД ОТКРИ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА СИ КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА" - 2018 СВ. СИНОД ОТКРИ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА СИ КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА" - 2018
« предишна новинаследваща новина »