ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Днес се изпълват 9 години от стартирането на Официалния сайт на Св. Синод на БПЦ-Българска Патриаршия

19 юни 2018 13:00, Българска Патриаршия

Днес, 19 юни 2018 г., в деня на своя покровител преп. Паисий Хилендарски, Официалният сайт на БПЦ-Българска Патриаршия отбелязва деветата годишнина от своето тържествено откриване.

Сайтът на Св. Синод има уникална и изключително значима роля в живота на светата ни Църква и на българското общество. Той представя официалните позиции на българското свещеноначалие по животрептящите теми и проблеми на духовния и социален живот днес. Като официална медия на Църквата синодалният сайт е също така източник на стабилност, мир и блага воля в днешния свят, раздиран от непрестанни сблъсъци и конфликти. Електронният официоз на БПЦ същевременно е и продължител на вековната, непреходна и свята мисия на Православната Църква - да проповядва Евангелието на Христовата любов, да просвещава човешките души чрез своя благодатен опит и да ги привежда към спасението на Христовото царство.

Честита годишнина на цялата ни Църква, на екипа на сайта воглаве с неговия духовен наставник и ръководител Неврокопски митрополит Серафим, на всички регионални редактори, технически администратори, доброволни сътрудници и читатели и на нашата общественост, която се ползва от неговото духовно богатство, авторитет и мъдрост, раждани и съхранявани в лоното на Църквата Христова.

Да се помолим да ни "направи Бог наш достойни за званието и да изпълни със сила всяко желание на благост и всяко дело на вярата", та да се прослави в нас името на Господа нашего Иисуса Христа, и ние в Него, по благодатта на нашия Бог! (2 Сол. 1:11-12) Амин.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Д-р Десислава Панайотова, гл. редактор на Официалния сайт на БПЦ-БП
« предишна новинаследваща новина »