ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Поклонници от Русия в Бачковския манастир

20 юни 2018 11:58, Бачковска света обител
Поклонници от Русия в Бачковския манастир

На 19.06.2018 г., група поклонници от Санк-Петербургската епархия на Руската православна църква посетиха Бачковския манастир. Групата е на поклонническо пътуване в България по покана на Областната управа на гр. Пловдив и на Пловдивска митрополия. Поклонниците са водени от о. Константин Головацки, ръководител на Младежкия отдел на Санк-Петербургската митрополия и се състои от преподаватели по Православие и ученици от църковните училища при храмовете на митрополията. В Бачковската св. обител те бяха придружавани от клирици на Пловдивска митрополия. О. Константин служи също така в храм „Успение на Пресвета Богородица” на Малая Охта, Санкт-Петербург.

След срещите с Пловдивския митрополит Николай и областния управител, петербургските поклонници се поклониха и благословиха пред Бачковската чудотворна икона на Божията майка и се запознаха подробно с древната Бачковска обител и съхранените в нея паметници на вяра и благочестие. По благословение на игумена архим. Самуил на децата бяха подарени молитвени гривни-броенички и иконки с образа на чудотворната икона. Манастирът се погрижи и да насити скъпите си гости с каквото Бог бе дал.

Следващата спирка на поклонническата група ще бъде Рилската света обител.

Тескт и снимки: Стамен Пепелишев

Снимки

Поклонници от Русия в Бачковския манастирПоклонници от Русия в Бачковския манастирПоклонници от Русия в Бачковския манастирПоклонници от Русия в Бачковския манастирПоклонници от Русия в Бачковския манастирПоклонници от Русия в Бачковския манастирПоклонници от Русия в Бачковския манастирПоклонници от Русия в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »