ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се срещна с преподаватели и ученици от Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий“

28 юни 2018 14:58, Софийска митрополия
Среща на патриарх Неофит със семинаристи от ПДС

На 28 юни в сградата на Софийска св. митрополия гостуваха преподаватели и ученици от Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий“.

Групата, дошла на поклонническа екскурзия в София, беше приета от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, като всеки лично получи благословия от Кириарха на светата ни Църква.

Семинаристите поздравиха Светейшия Български патриарх с тропара на своите патрони, светите равноапостолни братя Кирил и Методий.

Да бъдат достойни техни следовници и вдъхновени последователи пожела патриарх Неофит на бъдещите богослови и свещенослужители на БПЦ-БП.

Гостите от Пловдив получиха благословение, както и подаръци – за всеки по две книги, „Две послания до Коринтяните“ на св. Климент Римски и „Изкуството да се живее или умението да се умира“ на архимандрит Рафаил (Карелин).

За по-богат снимков материал: https://flic.kr/s/aHsmnkCo9Q

Текст и снимки: Мартин Митов

Снимки

Среща на патриарх Неофит със семинаристи от ПДССреща на патриарх Неофит със семинаристи от ПДСГостуване на семинаристи от ПДС в Софийската св. митрополияГостуване на семинаристи от ПДС в Софийската св. митрополия
« предишна новинаследваща новина »