ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник на Катедралния храм в гр. Силистра

29 юни 2018 20:15, Доростолска митрополия
Храмов празник

С благословението на Негово Високопреосвещенство в престолния град на Доростолска епархия пристигнаха светини за поклонение и благословение на вярващите - тези на Свети Лука Кримски-Симферополски и на св. блажена Матрона Московска. Светините бяха посрещнати в катедралния храм „Св. Св. апостоли Петър и Павел“. Същия ден храмът стана домакин и на чудотворната икона на Света Богородица Одигитрия-Байталска, посрещната от силистренското духовенство, начело с Доростолския митрополит Амвросий, който възглави и молебен пред чудотворната икона. В празничната нощ последва и всенощно бдение с петохлебие и панихида за ктиторите, благодетелите, свещенослужителите и настоятелите на катедралния храм.

На 29 юни Светата Божествена Архиерейска св. литургия бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий и Негово Високопреосвещенство архиепископ Юстиниан , в която се включиха и духовници от страната и чужбина. След светата Литургия бе извършен водосвет и осветен корбан за здраве.

Текст и снимки: архим. Емилиян

Снимки

Храмов празникХрамов празникХрамов празникХрамов празник Храмов празник Храмов празник Храмов празникХрамов празникХрамов празникХрамов празник Храмов празникХрамов празникХрамов празникХрамов празник
« предишна новинаследваща новина »