ЛЕСТВИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

СЪДБАТА НА СВ. ЙОАНОВАТА ДЕСНИЦА

† Смоленски епископ НЕСТОР
ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

ВЪЗВРЪЩАНЕ НА МОЩИТЕ НА СВ. ИВАН РИЛСКИ

Написано от дякон Владислав Граматик
РАЗМИШЛЕНИЯ

РАЗМИШЛЕНИЯ

Св. Николай Велимирович
ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

ПРАВОСЛАВЕН МИСТИЦИЗЪМ

+ Левкийски епископ ПАРТЕНИЙ
СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

СВ. АПОСТОЛ ПАВЕЛ

Д-р Десислава Панайотова
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

7 Нови книги от Ловчанска Епархия

05 юли 2018 15:35, Ловчанска митрополия
7 Нови книги от Ловчанска Епархия

Издателството на Ловчанска Епархия има радостта да съобщи на своите читатели за следните издания, които, ако е Божия воля, предстои да излязат от печат до края на годината:

1. "Думи за живот" т. 3. Казват, че прекрасно нещо е хубавата история, разказана с подходящ език. Но няма нищо по-хубаво от красотата на Православието, разкрита с правилните думи, които заради евангелската мъдрост, съдържаща се в тях, са думи за живот - живот вечен. С предстоящия трети том на "Думи за живот" Ловчанска Епархия поднася на своите читатели нови непубликувани дори и в Интернет пространството беседи на Лимасолския митрополит Атанасий.

2. "Настолна книга за монаси и миряни" на големия руски подвижник на благочестието архим. Йоан Крестянкин. Според свидетелството на светите отци на Православната Църква духовният живот е наука на науките, свещена тайна. За онези, които желаят да се приобщят към живота в Христос и да вкусят колко благ е Господ, Той е запазил в писанията опита и наставленията на отците, чертаещи пред нас пътя към вечния живот. В предстоящото издания о. Йоан предлага светоотеческите отговори на множество въпроси, неминуемо възникващи по пътя на възхождането на човешката душа към Бога. В тази наистина настолна за всеки православен християнин книга и монаси, и миряни ще почерпят много божествена мъдрост и знание, духовни ориентири и подкрепа.

3. "Ако любов имате" т.1. В този първи том на плануваното издание читателят ще има радостта отново да вкуси от живото слово на стареца Моисей Светогорец. Приснопаметният атонски подвижник, богослов и писател неустоимо ще ни увлече в своите проникновени размисли, говорейки ни за придобиването на Св. Дух, за присъствието на Бога в нашия живот, за молитвата, за вярата и човешката личност, за семейството, светостта и аскезата. И всичко това разкрито пред нас в съкровените начертания на един дълбок богословски изказ, спомнящ ни вечната любов на човека, любовта към нашия Господ Иисус Христос.

4. "Св. Гора - най-високата точна на света". Особен акцент в издателската дейност на Ловчанска Епархия е съкровищницата на светогорската мъдрост и святост. Книгата на Месогийският митрополит Николай представлява неговият дневник, съставен по време на пътешествията му на Атон през 70-те години на 20-ти в. и досега. Размислите на владика Николай ще ни потопят в живота на светогорските старци, на останали неизвестни за света отшелници, както и на прочути духовни великани като св. Паисий Светогорец и стареца Герасим Микраяннанит.

5. "Св. Иван Рилски Чудотворец", "Св. Серафим Саровски Чудотворец" и "Св. Нектарий Егински Чудотворец". Издателството на Ловчанска Света Митрополия продължава своята нова поредица за най-малките свои читатели "За децата на България". Малко след празника на Св. Серафим Саровски на 19 юли се планува да излезе от печат детска книжка, посветена на живота и чудесата на великия Саровски подвижник, а за празника на св. Нектарий Егински, ако е Божия воля, децата на България ще имат възможност да държат в ръце си и първата детска книжка за един от най-обичаните и прославяни светци на 20-ти в.

За повече информация и поръчки телефон: 0888 286 937, или на адрес: redaktori@predanie.bg

Оформлението и корицата на някои от книгите може да бъдат променени в окончателните печатни издания.

Снимки

7 Нови книги от Ловчанска Епархия7 Нови книги от Ловчанска Епархия7 Нови книги от Ловчанска Епархия7 Нови книги от Ловчанска Епархия7 Нови книги от Ловчанска Епархия7 Нови книги от Ловчанска Епархия
« предишна новинаследваща новина »