ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Опело на доц. д-р Иван Петев

17 януари 2020 13:19, Българска Патриаршия
Опело на доц. д-р Иван Петев

В храм "Св. св. Кирик и Юлита" в гр. Банкя бе отслужено опелото на видния богослов и университетски преподавател доц. д-р Иван Петев. Той се престави в Господа на 15 януари на 86-годишна възраст.

Заупокойното богослужение бе възглавено от Негово Преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод. Негово Преосвещенство бе в съслужение с храмовото духовенство и свещеници от столицата. На опелото молитвено участие взеха роднините на блаженопочившия доцент, университетски преподаватели, студенти и приятели.

Доц. д-р Иван Петев е роден на 18 февруари 1934 г. Завършил е Софийската духовна семинария и Духовната академия. В живота си изпълнява различни длъжности и послушания, възложени му от Св. Синод. Неговата активна дейност е на научното поприще. Последователно получава образователните степени магистър, доктор и доцент, като е автор на десетки статии и студии. Иван Петев бе и член на църковното настоятелство при Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.

Вечна да бъде паметта му!

Снимки: протодякон Александър Нешев

 

 

Снимки

Опело на доц. д-р Иван Петев Опело на доц. д-р Иван Петев Опело на доц. д-р Иван Петев Опело на доц. д-р Иван Петев Опело на доц. д-р Иван Петев Опело на доц. д-р Иван Петев Опело на доц. д-р Иван Петев Опело на доц. д-р Иван Петев
« предишна новинаследваща новина »