ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Решения на Св. Синод от 20 януари 2011 г.

21 януари 2011 22:34, Българска Патриаршия

На второто си януарско заседание Светият Синод на Българската православна църква взе следните решения:

Определя Велички епископ Сионий да оглави св. божествена Литургия на 30 януари 2011 г. - Св. Три светители, която ще бъде отслужена в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

+++

Във връзка с разпоредбите на Устава на БПЦ, от м. февруари 2011 г. мандатът на Намаления състав на Св. Синод се променя на 6 месеца. В новия Намален състав влизат високопреосвещените митрополити: Великотърновски Григорий, Русенски Неофит, Неврокопски Натанаил, Плевенски Игнатий. Поради отдалечеността на техните епархии митрополитът на САЩ, Канада и Австралия Йосиф и Западно- и Средноевропейският митрополит Симеон няма да се възползват от правото си за ротационно включване в Намаления състав на Св. Синод.

+++

По повод 40 години от кончината на приснопаметния Български патриарх Кирил, на 24 февруари 2011 г. ще бъде проведена научна конференция в Аулата на Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

+++

По повод 40 години от кончината на приснопаметния Български патриарх Кирил, на 27 февруари 2011 г. в ПКСХП "Св. Алексанъдр Невски" ще бъде отслужена заупокойна св. Литургия от страна на Негово Светейшество Българския патриарх Максим и архиереите на Българската православна църква.

+++

Следващите заседания на Св. Синод ще бъдат на 25 и 26 февруари 2011 г.

 

 

« предишна новинаследваща новина »