ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Решения на Св. Синод от 02. 12. 2011 г.

16 декември 2011 16:38, Българска Патриаршия

Св. Синод прие за сведение писмото на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф, с известие за успешно завършилата своята работа Младежка конференция на Българската източноправославна епархия в САЩ, Канада и Австралия, провела се под мотото "Моят живот в Христа" от 12-17 юли 2011 г.

+++

Св. Синод прие за сведение писмото на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф с приложени данни за собствеността на храмовете и прилежащите им територии към Българската източноправославна епархия в САЩ, Канада и Австралия.

+++

Св. Синод прие за сведение писмото на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф с известие за преминалия през Ню Йорк ураган "Ирина" и благодарност на Бога за Неговото милосърдие и човеколюбие.

+++

Св. Синод прие за сведение писмото на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф с известие за разрешението на американските власти и даването на работна виза на свещ. ик. Петър Тотев, както и за неговото заминаване на служение в Ню Йорк.

+++

Св. Синод прие за сведение писмото на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф с известие че е получено разрешение от американските емиграционни власти за изпълнение възложеното от Св. Синод послушание на Драговитийския епископ Даниил, който може вече да замине и да поеме обязаностите си като викарий на митрополита на САЩ, Канада и Австралия.

+++

Св. Синод прие за сведение писмото на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф с молба на основание отпустително писмо от Софийска св. митрополия, Св. Синод да благослови и утвърди преминаването на свещ. Георги Крумов Десподов от клира на Софийска епархия в Българската източноправославна епархия в САЩ, Канада и Австралия като енорийски свещеник в църквата "Св. Георги", гр. Торонто, Канада.

+++

Св. Синод прие за сведение писмото на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф с изразена сърдечна благодарност от негово име и от името на клира и миряните в Епархията за благословението и отпустното писмо на Софийска епархия свещ. Георги Десподов да премине на клирическо служение от Софийска в клира на епархията на САЩ, Канада и Австралия; на Неврокопския митрополит Натанаил за съгласието му да отпусне Драговитийския епископ Даниил за викарий на митрополита на САЩ, Канада и Австралия, както и на Пловдивския митрополит Николай за благословението и съгласието му ик. Петър Тотев да премине на служение от Пловдивската в клира на Епархията на САЩ, Канада и Австралия.

+++

Св. Синод прие за сведение писмото на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф с известие, че на 13 юли 2011 г. с офикия "протойерей" е отличен свещ. Филип Толберт от Санта Роза, Калифорния, а на 17 юли - с офикия "свещеноиконом" е отличен прот. Александър Попов, председател на Църковното настоятелство при Българската православна катедрала "Св. св. Кирил и Методий" в Мелбърн, Австралия.

+++

Св. Синод да бъде изпратено писмо до Вселенския патриарх Вартоломей, с което да му се съобщи приетото от Св. Синод предложение на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф в Северна и Централна Америка епископското обединение да бъде разделено на три, като се направи: първо, Епископско обединение за САЩ; второ, Епископско обединение за Канада; и трето, Епископско обединение за Централна (Латинска) Америка.

+++

Във връзка с писмо на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф, с приложен протокол на Епархийския съвет и одобрена кандидатска преписка за ръкополагането на Борис Кригер от Хъдсънвил, Онтарио, в дяконски и свещенически чин,

Св. Синод Р Е Ш И:

На основание чл. 134, ал. 1 от УБПЦ, името на кандидата и името на митрополията да бъдат публикувани на страницата на официоза "Църковен вестник". Ако в рамките на един месец, по изисквания от Устава срок не се получи основателно канонично обвинение или писмени доказателства, опровергаващи представените документи, Св. Синод дава благословение, на основание чл. 134, ал. 2 Борис Кригер от Хъдсънвил, Онтарио, да бъде ръкоположен в дяконски и свещенически чин.

« предишна новинаследваща новина »